Copiii din Burdujeni, în pericol !

Copiii din Burdujeni sunt expuși în fiecare zi pericolului de a suferi accidente și această situație nu se datorează nici pe departe întâmplării sau inconștientei lor. Cartierul Burdujeni, deși cuprinde o pondere importantă din populația activă a orașului Suceava, și, deci, un mare număr de copii și tineri, nu a fost prevăzut cu spații de joacă pentru copii sau terenuri de sport unde aceștia să aibă posibilitatea să-și petreacă timpul liber, să se relaxeze, să se dezvolte normal fizic și psihic. Elevii clasei a VII-a C de la Școala Generală Nr. 10, situ-ată în cartierul Burdujeni, care utilizează la orele de cultură civică metoda Project Citizen/Proiectul „Cetățeanul”, promovată în România de Institutul Intercultural Timișoara și avizată de M.E.C., au dezbătut această problemă și, aflându-se în căutarea unei soluții pentru rezolvarea ei, vor să atragă atenția opiniei publice în legătură cu aceasta.
 

Ei au totuși promisiunea dlui primar Ion Lungu că această problemă va fi analizată de către primărie și soluționată într-un timp cât mai scurt. Iată câteva dintre opiniile clasei a VII-a C în legătură cu problema studiată: > „În acest cartier sunt foarte mulți copii de vârste diferite care, pur și simplu, nu au unde să se recre-eze. Îi vedem jucând mingea sau alergând prin parcări, pe trotuare, printre mașinile par-cate și, ce este mai grav, chiar pe mijlocul străzilor”. (elev Ciu-pu Alexandru) > „În cartierul Burdujeni nu avem teren de sport. Această problemă este foarte importantă, deoarece orice copil are dreptul la dezvoltare și relaxare… Este necesar și ne-am bucura foarte tare dacă s-ar rezolva. Am propus în clasă să facem un sondaj de opinie în cartier în legătură cu problema lipsei terenurilor de sport”. (elevă Macovei Ana Maria) > „Aceas-tă problemă ar trebui rezolvată cât mai curând, pentru ca elevii și copiii să se poată juca în liniște, și nu în fața blocu-lui, temându-se de mașini… Când vor fi terenuri, sunt si-gură că mulți copii vor fi mai fericiți și mai activi. Chiar avem nevoie de terenuri de sport!” (elevă Pădurariu Simo-na) > „…Un alt efect al acestei probleme este nepracticarea niciunui sport din cauza lipsei spațiului. Aceasta conduce spre obezitate și izolare”. (elev Prostire Nicolae) > „Problema lipsei terenurilor de sport tre-buie rezolvată cât mai curând, deoarece se pot întâmpla și s-au întâmplat evenimente cu con-secințe negative: accidente.” (elevă Grecu Andreea). (Grupul de inițiativă al elevilor clasei a VII a C de la Școala Generală Nr. 10)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI