În județ

Doar trei localități au votat (majoritar) pentru demiterea lui Traian Băsescu

Majoritatea votanților din comuna Mălini, unde dl A-drian Năstase a obținut cel mai mare scor electoral în 2004, s-au pronunțat pentru demiterea lui Traian Băsescu, iar orașul Cajvana, localitatea natală a președintelui PSD Suceava, dl Gavril Mîrza, este în topul susținătorilor lui Traian Băsescu din mediul urban sucevean. În județul Suceava, doar în 3 localități din cele 113, alegătorii au votat majoritar pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Potrivit rezultatelor finale ale referendumului, în comuna Hârtop, 50,37% din cei 806 participanți au votat pentru demitere. În comuna Mălini, unde dl Adrian Năstase a obținut cel mai mare scor electoral la alegerile din 2004 (80%), s-au pronunțat pentru demitere 60,27% din cei 2333 de participanți la vot, iar în comuna Zamostea, localitatea natală a deputatului Eugen Bejinariu, au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu 51,95% din cei 897 de alegători prezenți la referendum.
 

Împotriva demiterii lui Traian Băsescu s-au pronunțat 75,35% din alegătorii din mediul urban al județului Suceava și 71,91% din alegătorii din me-diul rural. Cel mai mare pro-cent împotriva demiterii lui Traian Băsescu s-a înregistrat în comuna Mănăstirea Humo-rului, unde 87,77% din cei 1406 alegători prezenți la vot au votat „Nu”. În mediul urban al județului Suceava, dl Traian Băsescu a obținut cea mai mare susținere (85,98%) în orașul Cajvana, localitatea natală a președintelui PSD Suceava, dl Gavril Mîrza, unde s-au prezentat la vot doar 1855 de alegători, reprezentând 31,74% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. În județul Suceava prezența la vot la referendumul de sâmbătă a fost de 43,48%, iar în favoarea demiterii s-au pronunțat 25,57%, împotriva demiterii – 73,54%, în timp ce 0,89% din voturi au fost nule.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: