Italienii vor afaceri cu gunoaiele sucevenilor

Firma italiană Eco Utility vrea să intre într-un parteneriat cu Consiliul Județean Suceava, obiectivul fiind implementarea unui sistem de tratare și termovalorificare a deșeurilor. Potrivit propunerii înaintate de ofertant, societatea nou-creată ar urma să aibă un capital social de 10.000 euro, executivul județean trebuind a veni cu 55% din total. Societatea din Italia venea cu propunerea ca bugetul județean să asigure 70% din finanțarea activității de constituire a valorificatorului cu capacitatea de 150.000 de tone pe an.
 

Prețul propus pentru furnizarea la cheie a instalației de termovalorificare este de 110 milioane de euro, Eco Utility impunând ca achiziționarea tehnologiei, know-how-ului și a asistenței necesare implementării proiectului să îi aparțină în exclusivitate. Propunerea fost respinsă, întrucât Consiliul Județean s-a asociat deja cu consiliile locale din județ în scopul ridicării a două depozite ecologice de deșeuri ecologice la Moara și Pojorâta.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: