„Lucian Blaga, poetul luminii”

Sub acest generic a fost omagiat la Biblioteca municipală „G.T. Kirileanu” Vatra Dornei poetul și filosoful Lucian Blaga, de la a cărui naștere se împlinesc 112 ani. Programul a cuprins o sesiune de comunicări prezentate de către elevii claselor a X-a F de la Liceul teoretic „Ion Luca” și a VII-a B de la Școala Generală Nr. 4 Vatra Dornei. Au mai prezentat comunicări profesorii Paraschiva Abutnăriței – „Plus și minus cunoaștere în filosofia și poezia lui Lucian Blaga”, Gruia Ungurian – „Ipostaze ale luminii în opera lui Lucian Blaga și Tațiana Vlad Guga – „Profesorul, filosoful și bibliotecarul Lucian Blaga”.
 

Elevii clasei a VII-a B au prezentat o selecție de poezie blagiană, dna Aldona Patraș a recitat poezia „Cântecul bradului”, iar dna prof. Jenica Romanică a evidențiat per-sonalitatea deosebită a celui omagiat – „Lucian Blaga, ambasador al culturii românești”. Dna Mariana Sorohan, bibliotecar coordonator, a prezentat expoziția de carte dedicată scriitorului și a recenzat volumul „Lucian Blaga, dor și eternitate” de Marin Bucur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: