Sanitar-veterinarii suceveni fac grevă japoneză

Nemulțumiți de intenția de trecere în subordinea Ministerului Agriculturi, aceștia amenință cu greva generală
Personalul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a intrat, pe termen nelimitat, în grevă japoneză, începând de ieri, 2 mai. Potrivit purtătorului de cuvânt, Vasile Semeniuc, lucrătorii din sistem protestează față de intențiile de trecere a Agenției Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în subordinea Ministerului Agriculturii. Dl Semeniuc consideră că forma cea mai bună de organizare este cea actuală, de subordonare directă Guvernului, aceasta asigurând autonomie totală, obiectivitate și imparțialitate în aplicarea directivelor europene.
 

Purtătorul de cuvânt al instituției relevă că organizarea actuală a rețelei sanitar-veterinare este similară instituțiilor europene și acquis-ul comunitar, care reglementează asigurarea indemnității teritoriului la boli transmisibile, protecția mediului, consumul de alimente sigure pentru sănătatea populației, precum și accesul la comerțul intracomunitar și în țări terțe. „Atragem atenția că, în cazul unei greve generale la nivel de țară, se va întrerupe întreaga activitate sanitar-veterinară, blocându-se agenții economici din domeniul alimentar și din cel animalier. În contextul adoptării unor masuri care să ducă la scindarea rețelei sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, adică la pierderea independenței acesteia, contrar principiilor Uniunii Europene, vor fi continuate acțiunile de grevă mergând până la întreruperea legăturilor cu organismele euro-pene corespondente, încetarea înregistrărilor în sistemele europene, care permit derularea schimburilor intracomunitare de alimente”, a atenționat Vasile Semeniuc, purtătorul de cuvânt al DSVSA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: