Vasile Monacu zice că e liberal. Liberalii râd…

Cine nu știe prea multe lucruri despre Vasile Monacu, ca politician, nu a pierdut mai nimic. Este foarte posibil ca în calitate de profesor de matematică, dl Monacu să aibă multe de spus. În schimb ca politician mai are multe de învățat. La ultima conferință de presă a PNL Suceava, când în fața ziariștilor au stat deputatul Mihai Sandu Capră, primarul de Fălticeni, Vasile Tofan, vicepreședintele PNL, Mihai Steiciuc, și președintele organizației județene, Ion Lungu, s-a prezentat și dl Monacu. Nu în calitate de membru marcant al acestui partid, ci ca inspector general adjunct al IȘJ Suceava. Și totuși, dl Monacu nu a venit chiar de capul lui la conferința de presă. Avea un mesaj de transmis. Cum că el a fost, este și va rămâne membru al PNL Suceava. Și asta pentru a nu mai alimenta zvonurile cu trecerea sa în tabăra PLD Suceava, acolo unde se află șeful său pe linie profesională, dl Petru Carcalete.
 

Numai că, în ciuda faptului că lucrurile erau pe drumul cel bun, dl Monacu nu a putut spune decât o serie de lucruri legate de profesia sa, scoțându-l efectiv din sărite pe președintele Lungu. Am asistat la această conferință de presă la o serie de replici între președinte și dl Monacu, de parcă eram la o ședință a PNL Suceava ținută cu ușile închise. Degeaba au tot încercat dnii Lungu și Steiciuc să explice că de fapt dl Monacu a vrut să spună altceva, că până la urmă au înțeles și ei un lucru pe care presa îl știe de ceva vreme: cu dl Monacu nu se mai înțelege decât dl Carcalete, iar acesta din urmă nu e membru al PNL. Degeaba a tot încercat spre final adjunctul IȘJ să o dreagă cum că el nu a fost niciodată contactat de PLD-iști și că nu va trece la acest partid indiferent de ce va fi vorba în continuare. Din datele pe care le deținem de la surse demne de încredere din cadrul PLD Suceava, dl Monacu ar fi semnat deja adeziunea la liberal-democrați. Ceea ce, de altfel, toată lumea se aștepta de mai multă vreme. Numai dl Monacu nu înțelege de ce toată lumea râde când el vorbește de liberalis-mul autentic din PNL și de ce nimeni nu vorbește cu el despre ce se petrece în PNL Suceava. Ar fi și culmea. La câte infor-mații se scurg din PNL Suceava către PLD nu prea îi văd pe liberali doritori să îm-partă doctrina, „masa” și funcțiile de la descentralizate cu cineva de la care atașamentul pentru PLD – „dușmanul de clasă al PNL” – este mai mult decât evident.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: