Publicitate plătită sau… ?

Ați auzit de Albena? Mărturisesc că până la minivacanța de 1 mai, eu nu auzisem de ea. Localitatea cu acest nume se află în Bulgaria. Și nu-i una oarecare, ci o stațiune pe litoralul Mării Negre. Am aflat atât de multe amănunte, încât o văd în fața ochilor, cu toate că n-am trecut niciodată granița de sud a țării. Știu, de pildă, că stațiunea are un capăt în Marea Neagră și altul în munți. Ceea ce noi nu avem la mare, tociții Munți ai Dobrogei fiind cam departe de țărm. Și mai au bulgarii ăștia niște servicii, de-ți vine să nu mai pleci de-acolo! Mai ales că briza mării, ozonul de munte (care la noi lipsește), mâncarea și dormitul sunt mai ieftine decât pe litoralul românesc. Așa se face că aproximativ zece mii de români au întins-o la bulgari, în minivacanța (ne)muncii. Știu și alte lucruri despre Albena. Și asta, datorită radioului public, care a trimis un corespondent special acolo.
 

Sava BEJINARIU

Acesta a transmis, cel puțin duminică, 29 aprilie, ziua care încheia „Săptămâna fără televizor”, cam la fiecare emisiune de știri de la Radio România Actualități, informații și opinii de la românii care au preferat litoralul vecinilor. Știind că una e să in-formezi o dată, de două ori pe zi, și alta să revii din oră în oră cu tot mai multe date și informații, cineva din grupul în care mă aflam (în Suceava) m-a întrebat cam câte sute de mii de euro a încasat Radio România Actualități pentru publicitatea făcută bulgarilor. „Că doar n-om fi atât de proști, încât să le facem publicitate gratuită!” a încheiat el. Chiar așa, s-a încasat ceva sau… ni se mărește abonamentul la radio?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: