Petru Carcalete rămâne consilier la Rădăuți

În urma votului secret exprimat la finalul ședinței Consiliului Local Rădăuți de joi, 26 aprilie, s-a decis respingerea proiectului de hotărâre prin care se constată încetarea mandatului de consilier a lui Petru Carcalete. O parte din colegii de consiliu și primarul Mihai Frunză au ținut să-și exprime regretul față de această situație, în care „paradoxal, consilierul care a adus cele mai multe fonduri localității trebuie exclus”, făcându-se referire la banii direcționați de șeful învățământului sucevean către școlile din Rădăuți. Secretarul municipiului, Haralambie Herghiligiu, a explicat înainte de vot care sunt variantele: dacă votează proiectul de hotărâre în forma inițiată și se invalidează mandatul profesorului Carcalete, acesta are dreptul să atace hotărârea în contenciosul administrativ în termen de 10 zile, iar dacă se votează împotrivă, iar Carcalete rămâne consilier, Prefectura poate ataca hotărârea în contencios. „Oricum, se ajunge în instanță”, a ținut Petru Carcalete să-și îmbărbăteze colegii înainte de vot.
 

După numărare, din cele 18 voturi exprimate, 5 au fost pentru invalidare, o abținere și 12 voturi împotrivă. Reamintim că, în ședința de luna trecută, secretarul municipiului Rădăuți, Haralambie Herghiligiu, a afirmat că Petru Carcalete rămâne consilier, invocând Decizia Curții Constituționale nr. 61/ianuarie 2007. Acest mesaj a fost transmis organizației județene a PNL, ca răspuns la comunicarea către Consiliul Local Rădăuți privind excluderea profesorului din PNL și validarea următoarei persoa-ne de pe listă, Gelu Țugulea. Între timp, Decizia Curții Constituționale și-a încetat efectul juridic, iar o adresă a Prefecturii menționează că pentru aleșii locali care și-au pierdut calitatea de membri ai partidelor politice pe ale căror liste au fost aleși în iunie 2004 se aplică prevederile Legii privind statutul aleșilor locali, adică le va înceta mandatul de consilier.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI