O expoziție de ținută: personala Iuliei Andrieș

Se află deschisă de marți și merită vizitată la Galeria de Artă „Ion Irimescu” din Suceava personala de pictură a Iuliei Andrieș. Așa cum observa la vernisaj Lucia Pușcașu, vicepreședinta Filialei Suceava a Uniunii Artiștilor Plastici din România, prin predilecția pentru flori (vreo 20 de tablouri le celebrează frumusețea) și prin simțul evident al culorii, artista realizează cu această expoziție un încântător acord cu primăvara, care a luat în stăpânire și partea noastră de țară.
 

Sub arcada unei confesiuni a lui Marin Gherasim despre pictură – exercițiu spiritual, șansă în drumul desăvârșirii de sine, exercițiu de umilință, autocenzură, fericire lucidă –, Iulia Andrieș și-a „desenat” liniile de forță ale propriului crez: slujirea adevărului, interes pentru cunoaștere, dragoste pentru tot ce ne înconjoară, cultivarea atentă a modalității proprii de exprimare, artă pentru cei mulți, nu pentru cei puțini, dar cu respect desăvârșit pentru meserie și menire. I-au elogiat crezul și creația prof. Carmen Guliciuc și poetul Mihai Sultana Vicol. Pe lângă flori, personala Iuliei Andrieș cuprinde portrete, naturi statice, compoziții, elemente convingătoare a ceea ce, pe bună dreptate, Lucia Pușcașu numea „o expoziție de ținută”. Să deschidem, așadar, ușa galeriei și porțile sufletului cu încredere: expune Iulia Andrieș.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI