Tudor Mohora

„Traian Băsescu nu a reușit să-și fixeze fișa postului”

Secretarul PSD, deputatul de Suceava, dl Tudor Mohora, a apreciat, ieri, că Ion Iliescu ar fi fost demis de trei-patru ori din funcția de președinte al României dacă împotriva sa ar fi fost identificate atâtea capetele de acuzare ca în cazul actualului președinte, Traian Băsescu. Dl Mohora a spus, într-o conferință de presă, că o parte importantă a societății civile este „evident” de partea președintelui Traian Băsescu în actuala situație în care acesta se află în procedura de suspendare, dar că aceeași parte a societății civile ar fi fost mult mai radicală dacă aceleași capete de acuzare erau identificate în activitatea lui Ion Iliescu, pe perioada mandatului său. „Iliescu ar fi fost demis de trei-patru ori, dacă avea atâtea capete de acuzare”, a spus dl Mohora, care a arătat că procedura de suspendare a lui Ion Iliescu a fost începută după o declarație făcută la Satu Mare, când s-a pronunțat pentru o temperare a scoaterii din casele naționalizate a chiriașilor.
 

El a mai precizat că președintele Traian Băsescu se află într-o situație „complicată” și în ceea ce pri-vește numirea unui nou director al SIE, arătând că va fi greu ca președintele „să treacă cu ușurință un om de-al său în Parlament”. Deputatul PSD a mai spus că Traian Băsescu nu a reușit să-și fixeze fișa postului și a vrut să fie atât președintele României, cât și președintele Guvernului, pre-ședintele Parlamentului sau președintele CSM și a su-bliniat că în Constituție nu e-xistă nici un fel de ambiguitate privind atribuțiile președin-telui țării. „Există ambiguitate doar pentru cei care vor mai multă putere decât le oferă Constituția”, a explicat dl Mo-hora. El a adăugat că România nu este în situația de a întări prerogativele președintelui și că, în cazul unei modificări a Constituției, PSD se pronunță pentru o republică parlamen-tară, ceea ce presupune o în-tărire a rolului partidelor, în timp ce președintele țării ar ur-ma să aibă prerogative de reprezentare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: