„Recepția imaginilor de la sateliți meteorologici”

Andrei Drăgoiu, student al Facultății de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management din Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava, membru al OPT (the Oversized Pixel Team), a prezentat, la sfârșitul săptămânii trecute, în sala de protocol a Observatorului Suceava, un proiect intitulat “Recepția imaginilor de la sateliți meteorologici”. Studentul ne-a declarat că acțiunea a avut drept scop popularizarea activităților tehnico-științifice din cadrul Planetariului Suceava – singurul din România în care se desfășoară proiecte de acest fel.
 

Au fost descrise principalele tipuri de sateliți meteorologici din seria NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) cu caracteristicile orbitelor polare și geostaționare, modul de determinare a poziției sateliților cu ajutorul programelor de computer specializate, sistemul de transmitere a imaginilor APT (Automatic Picture Transmission), stația de sol care cuprinde sistemul de recepție și computerul pentru procesarea semnalului, domeniile de aplicabilitate. S-au vizionat și fotografii obținute cu ajutorul acestui sistem, iar participanții au avut posibilitatea de a vizita spațiul care găzduiește echipamentele de radiocomunicații și calculatoarele.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI