Gheorghe Flutur – pus la zid de PSD și PNL

Inițiativa senatorului PLD de Suceava Gheorghe Flutur de a împroprietări Biserica Ortodoxă din Bucovina cu teren forestier a fost aspru sancționată de deputatul PSD de Suceava Eugen Bejenariu. Acesta din urmă l-a acuzat pe senator de „demagogie care a atins cote alarmante”, spunând printre altele că a sosit timpul ca senatorul PLD „să nu-și mai bată joc de o înaltă față bisericească”, cu trimitere directă la ÎPS Pimen. „Când PSD a luat decizia politică de a împroprietări Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cu suprafața de 90.000 ha de pădure, dl Flutur a sărit și a explicat că nu e posibil așa ceva, anunțând că odată cu venirea sa la guvernare va retroceda întreaga suprafață de 192.000 ha de pădure. Doi ani a fost ministrul agriculturii și promotorul Legii 247 a proprietății și nu a făcut nimic în acest sens. Are însă nerușinarea să anunțe că dorește să supună dezbaterii o inițiativă de împroprietărire a unităților de cult. Legea 247 nu a adus nimic spectaculos, decât doar retrocedarea de castele și palate”, a explicat deputatul sucevean.
 

Domnia sa a ținut să mai adauge și faptul că în discursul senatorului Flutur „demagogia este cuvântul caracteristic. Dacă nu a făcut nimic cât timp a fost la putere, acum, când e membru al unui partid de lift ce se duce în jos, ce poate face? Doar să-și mai bată joc de ÎPS Pimen. Este rușinos!”. Dl Bejenariu a găsit însă și o explicație a faptului că dl Flutur nu a făcut nimic în sensul celor spuse anterior: „cât a fost ministru al agriculturii a avut timp doar de talk-show-uri și de premiat vițeii pe la diverse acțiuni din țară”. Și liberalii suceveni l-au acuzat pe fostul senator liberal de faptul că se pronunță într-o problemă ce putea să o rezolve cât a fost ministru. Președintele organizației județene a PNL, dl Ion Lungu, a spus că „Flutur trebuia să facă tot posibilul să rezolve problema cât a fost ministru al agriculturii. Acum e tardiv și cu șanse minime de realizare”. La rândul său, senatorul PNL de Suceava Tiberiu Prodan a catalogat inițiativa colegului său de la PLD într-un mod foarte plastic: „inițiativa dlui Flutur se încadrează în categoria telenovele. El a fost în Senat doar o singură dată de când nu mai este ministru”. Dl Flutur a declarat însă ieri că, de fapt, este vorba despre o neînțelegere a ceea ce a dorit să exprime prin inițiativa sa legislativă. „Cei care ripostează nu au înțeles despre ce e vorba. În aplicarea Legii 247 au existat mai multe situații speciale. Una dintre ele e în Moldova, unde pădurea avută în folosință perpetuă nu putea fi retrocedată și asimilată cu situația de la Legea 1/2000, când folosința perpetuă a fost considerată proprietate. Iniția-tiva am făcut-o pentru că am avut discuții cu reprezentanții Bisericii în toamna anului 2006. plecând din Guvern și văzând că ea nu este materializată în continuare, am socotit, ca parlamentar, că trebuie să o fac eu”, a mai spus dl Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: