S-a arborat drapelul UE și s-a inaugurat Piața UE

În seara de Revelion, la ora 19, a avut loc ceremonia de arborare a steagului Uniunii Europene. Evenimentul s-a desfășurat în Piața drapelului, situată în centrul municipiului reședință de județ, alături de oficialități aflându-se câteva sute de suceveni de toate vârstele. A fost prezent prefectul județului, Orest Onofrei, precum și subprefecții Alexandru Băișanu și Dumitru Pașniciuc, președintele Consiliului Județean Suceava, Gavril Mîrza, primarul Ion Lungu, viceprimarii Angela Zarojanu și Marian Ionescu, precum și numeroși parlamentari, consilieri locali și județeni. Drapelul a fost adus de către jandarmi și arborat alături de steagul național al României și de cel al NATO. După ridicarea steagului, oficialitățile au rostit discursuri cu și fără tentă politică. “Prin arborarea drapelului UE marcăm astăzi intrarea României în Uniunea Europeană. După ce în 1995 România a depus cererea pentru aderarea în UE, Consiliul Europei a decis deschiderea negocierilor. În doar patru ore România va deveni oficial membră a Uniunii Europene, cu drepturi și obligații.
 

1 ianuarie 2007 reprezintă pentru România sfârșitul unei perioade de tranziție. Doresc să împart bucuria integrării cu cetățenii județului, deoarece fără ajutorul dumneavoastră nu am fi reușit. La mulți ani României Europene! La mulți ani Europa!”, a declarat prefectul Orest Onofrei. A luat apoi cuvântul senatorul Gheorghe Flutur, care a subliniat faptul că a pus umărul la integrarea României în Uniunea Europeană. “Vă vorbește un om care a contribuit din plin la ridicarea acestui drapel. Trebuie să spunem câteva lucruri, mai ales pentru tânăra generație. De departe, integrarea în UE este cel mai important eveniment din ultimii 100 de ani. Trebuie să ne gândim ca s-a încercat întregirea neamului cu vărsare de sânge, acum însă ceva asemănător s-a realizat pe cale pașnică și spre binele tutu-ror”, a spus senatorul Gheorghe Flutur. Senatorul PNL Tiberiu Prodan a ținut să sublinieze că aderarea se datorează actualului Guvern. La sfârșitul discursurilor cei prezenți au ciocnit câte un pahar de șampanie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: