Stolojan nu-l vrea pe Tăriceanu. Sau invers?

Platformiștii lui Theodor Stolojan s-au întâlnit ieri cu liberalii lui Călin Popescu Tăriceanu și au ajuns la o concluzie care era evidentă și din avion: Stolojan și Tăriceanu nu vor mai face parte niciodată din aceeași echipă. Visele lui Gheorghe Flutur de a vedea din nou PNL-ul un partid mare și puternic, agreat de președintele Băsescu, s-au năruit ieri după-amiază. Era de așteptat să nu mai existe cale de întoarcere pentru nici unul dintre cei doi lideri. Stolojan are o misiune bine stabilită, iar Tăriceanu e bine strunit de interesele din jurul său pentru a-l mai accepta pe fostul președinte în fața sa. După întâlnirea de ieri lucrurile s-au mai simplificat și vor fi și mai clare după ce Comitetul Executiv al partidului va decide dacă Flutur și suita sa de susținători trebuie sancționați. N-ar fi mare surpriza și probabil că spre acolo se îndreaptă lucrurile. Multă lume blamează atitudinea lui Gheorghe Flutur și nu înțelege cum ministrul este atât de „modest” de se consideră cel mai bun membru al cabinetului primului-ministru.
 

Dacă ar fi să forțăm lucrurile, cred că dl Flutur vrea să fie dat afară pentru că nu-i stă în caracter să-și dea demisia. Este penibilă actuala poziție a sa: de-a dreapta lui Stolojan, din perspectiva conduitei politice și de-a stânga lui Tăriceanu, ca ministru. Vrea dl Flutur să vadă PNL-ul rupt în două? Mi-e greu să cred asta, dar cine știe? Un singur lucru mai poate salva PNL-ul acum și-i poate reda lui Tăriceanu prestigiul și autoritatea de care are nevoie – un Congres Extraordinar. Acesta ar rezolva legal lucrurile și statutar, iar de asta e mare nevoie. PNL va supraviețui în plan politic și fără Flutur, Tăriceanu sau Stolojan. În schimb cei trei nu vor fi nimic fără PNL, iar asta le e greu să înțeleagă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: