Un bătrân de 86 de ani, din Suceava, „țepuit” de 40 de milioane de lei

S-a întâmplat pe o stradă din municipiul Suceava. Un bătrân de 86 de ani se întorcea, împreună cu soția sa, în etate tot de 86 de ani, spre casă. Deodată, lângă cei doi a oprit o mașină, iar, din interior, un cetățean, ce părea foarte agitat, l-a întrebat pe bătrân în ce parte e spitalul, pentru că are un caz grav. Omul, de bună credință, i-a explicat, spunându-i că trebuie să întoarcă mașina și să o ia pe traseul indicat de el. Cel de la volan a dat semne că nu se descurcă și l-a rugat pe bătrân să urce și să-l însoțească, pentru că, astfel, ar face un gest deosebit. Cum se spune în lumea escrocilor, octogenarul a „mușcat” din nada banditului și, cu gândul că face o faptă bună, a urcat în autoturism, unde se mai afla o femeie tânără. Mașina a pornit, iar, după câțiva metri parcurși, individul ce conducea operațiunea de escrocare a spus că are o geantă cu vreo 50.000 de dolari și nu ar vrea să intre cu ea în spital. De aceea, mai are o rugăminte, să i-o primească bătrânul acasă, pentru scurt timp, și îi va fi recunoscător. A fost a doua mare greșeală pe care binevoitorul a făcut-o. A acceptat, fără să gândească prea mult, ca individul necunoscut și însoțitoarea sa să-i intre în casă. Aici a urmat marea… abureală.
 

Arătându-i un teanc de, zice-se, dolari, a reușit să-l păcălească pe bătrân de 40 de milioane de lei pe care îi avea în casă, scoși de puțin timp de la CEC. Imediat a intrat în casă și bătrâna. Era prea târziu! Banii erau dați, iar „musafirii” ieșeau pe ușă, lăsând, drept garanție a corectitudinii lor, o geantă „diplomat”, plină cu… „dolari”. Când aceasta a fost deschisă, spre disperarea celor doi bătrâni, în interior se afla doar o sticlă de suc, golită pe jumătate. Abia atunci omul ce credea că face o faptă bună și-a dat seama că a fost păcălit. Era prea târziu, iar escrocii prea departe. Probabil că își căutau alți naivi pe care să-i fraierească cum vor… Cazul ne-a fost prezentat, ieri dimineață, la redacție, de către o persoană de încredere, fostă salariată a Consiliului Județean. Aceasta era marcată de cele petrecute, dar și convinsă că bandiții ce l-au „țepuit” pe bătrân vor fi greu de depistat. Am fost rugați să facem public acest caz, în ideea că cele petrecute vor constitui o lecție și pentru alți pensionari, oameni în vârstă, care, cu gândul că fac o faptă lăudabilă, fără să-și dea imediat seama, cad în capcanele unor escroci.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: