Suceava

Primăria, obligată să finalizeze 3 blocuri

Primăria Suceava a fost obligată prin instanță să finalizeze construcția, începută în anii 1990-1991, a 3 blocuri de locuințe din municipiu, aflate încă la stadiul de structură, pentru care 44 de familii au contractat apartamente care nu le-au fost date în folosință. Primarul Sucevei, dl Ion Lun-gu, a declarat, ieri, că municipalitatea va trebui să inves-tească 104 miliarde de lei pentru finalizarea celor 3 blocuri cu 71 de apartamente și că a încercat un parteneriat public-privat, dar că soluția s-a dovedit neeconomică, întrucât numărul de apartamente necontractate este mic față de numărul celor pentru care există contracte. El a arătat că va propune în CL Suceava ca, pentru cele 27 de apartamente necontractate, să fie organizată o licitație, urmând ca apoi lucrarea de construcție integrală să fie încredințată unei firme. Iar, în funcție de costurile totale, proprietarii apartamentelor contractate în anii ’90 să mai plătească eventuala diferență de preț calculată.
 

Dl Lungu a precizat că valoarea investiției, de 104 miliarde de lei, reprezintă taxele și impozitele locale colectate de la populație pe o perioadă de doi ani și a subliniat că încearcă, prin „montaje financiare”, să diminueze costurile municipalității pentru finalizarea celor 3 blocuri. Primarul a mai spus că o parte din fonduri vor proveni din contractarea celor 27 de apartamente (arătând că prețul zonei este de aproximativ 400 de euro/mp construit), dar și din vânzarea terenului aferent blocurilor. El a subliniat că Primăria Suceava a fost obligată, prin instanță, să finanțeze finalizarea acestor blocuri, arătând că sumele de bani care au fost achitate de persoanele care au contractat apartamentele nu au ajuns niciodată la Primărie, situația acelor contracte nefiind clarificată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: