Funcționarii Consiliului Județean vor fi trecuți prin focul evaluării

Evaluarea are și obiectivul de a lua măsuri de corecție acolo unde se presupune că ar exista deficiențe
În perioada 1-15 decembrie, va avea loc o amplă acțiune de evaluare a funcționarilor publici din cadrul Consiliului Județean Suceava. Demersul este urmare a unui ordin al președintelui Agenției Naționale a Funcționarilor Publici și are drept scop stabilirea modului în care funcționarii publici și-au îndeplinit sarcinile în perioada 1 ianuarie – 1 decembrie 2006. Pe baza calificativelor acordate se va efectua și o evaluare de ansamblu a felului în care Consiliul Județean Suceava, răspunde cerințelor unei administrații moderne, precum și solicitărilor cetățenilor județului.
 

Sunt evaluate o serie de criterii de performanță, printre abilitățile de a rezolvare a anumitor probleme, de implementare, analiză, sinteză, comunicare, planificare, acțiune strategică, precum și spiritul de inițiativă. După 1 ianuarie 2007, la rând vor veni și funcționarii contractuali ai administrativului, procedura fiind una similară. „Evaluarea va fi făcută de fiecare compartiment în parte al Consiliului Județean, se va întocmi un punctaj și un calificativ general. Urmează o analiză la nivel de președinte, iar raportul final va fi prezentat în plenul deliberativului județean. Evaluarea are și obiectivul de a lua anumite măsuri de corecție, dacă este cazul, în anumite compartimente în care se presupune că ar exista deficiențe”, a declarat Cătălin Nechifor, purtător de cuvânt al executivului județean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: