În noiembrie

Ziua și tentativa de suicid

Peste 100 persoane au ajuns la Urgențe după ce au încercat să se sinucidă
De la începutul anului și până acum, 30 de persoane din județul Suceava s-au sinucis. Pe primul loc dintre cazurile ajunse la Unitatea de primire a Urgențelor de la Spitalul Județean se situează și tentativele de suicid. Statisticile Spitalului Județean de Urgență arată că, de la începutul anului, peste 100 de persoane au ajuns la spital după ce au încercat să-și curme viața. În primele trei zile ale lunii noiembrie, 3 persoane au încercat să se sinucidă, ajungând la Urgențe, specialiștii explicând că trecerea de la starea activă la cea de hibernare are un efect deprimant asupra unor persoane. Seria tentativelor din noiembrie a fost deschisă de o fetiță de 12 ani, care a înghițit mai multe medicamente după ce s-a certat cu părinții. Au urmat un bărbat de 27 de ani din Fălticeni, care a luat de asemenea pastile, și un bătrân de 71 de ani din Comănești care a încercat să se spânzure.
 

În ceea ce privește sinu-ciderile, datele Autorității de Sănătate Publică Suceava arată că numărul cazurilor din 2006 a mai scăzut față de anul tre-cut, opinia specialiștilor fiind totuși că sinuciderile sunt în-că la nivel ridicat. Vorbind despre sinucidere în general, se apreciază că la ora actuală ea reprezintă un fenomen în-grijorător, pe primul loc din-tre metodele folosite fiind spânzurarea, urmată de into-xicația medicamentoasă sau cu alte substanțe. Este consi-derată un act de autodistru-gere, un comportament de tip antisocial. Majoritatea sinuci-gașilor sunt bărbați, iar lunile „preferate” sunt din perioa-dele martie-iulie, noiembrie- decembrie. Dintre cele mai discutate cauze, pe primul loc se află stresul vieții de oraș, cauzele sociale și conflictele din familie. În mediul rural se vorbește despre consumul ridicat de alcool, care, după efectul euforizant, aduce orga-nismului o stare de de-presie accentuată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: