Școlile câmpulungene nu s-au plâns de lipsa căldurii

Nici o școală din municipiul Câmpulung Moldovenesc nu s-a plâns că ar avea probleme cu asigurarea căldurii și nu riscă închiderea din această cauză, ne-a precizat vineri viceprimarul municipiului, Ovidiu Tudorici. Afirmația survine după declarații de presă al prefectului sucevean Orest Onofrei, care spunea că școlile din municipiu și chiar spitalul riscă să fie închise din lipsa căldurii. Viceprimarul Tudorici a fost surprins de aceste afirmații, ca și directorii de școli și părinții elevilor sau conducerea spitalului. “Școlile nu depind de rețeaua centralizată de încălzire. În fiecare funcționează deja sobe sau centrale termice independente, directorii s-au ocupat încă din toamnă de aprovizionarea cu lemne și combustibil și acum este căldură în clase, iar lemnele se pot vedea la școli în curte. Noi ținem legătura permanent cu conducerile școlilor și cu cea a spitalului, ne anunță despre orice problemă ar avea, dar nici una dintre instituții nu a anunțat vreo problemă cu asigurarea căldurii și nu riscă închiderea”, spune Tudorici.
 

Imposibilitatea asigurării căldurii în municipiul Câmpulung Moldovenesc pentru că nu există un distribuitor de gaz a dus, odată cu răcirea accentuată a vremii, la un război ce a depășit granițele județului. Reamintim că municipiul are acces la magistrala de gaz, are o nouă centrală termică cu cogenerare și noi puncte termice. Pentru desemnarea distribuitorului de gaz a fost organizată o licitație la MEC, câștigată de o firmă, dar licita-ția a fost contestată și Tribunalul București i-a anulat rezulta-tul. S-a ajuns în faza de recurs, iar justiția își va spune ulti-mul cuvânt în ianuarie și până atunci nimeni nu poate face ni-mic pentru a se desemna alt distribuitor. Supărat că pro-blema este nerezolvată și pro-fitând de faptul că în toată țara sunt probleme cu căldura prin școli, prefectul Onofrei a lansat însă zilele trecute acu-zații la adresa MEC, apreciind că școlile și spitalul din Câmpulung riscă închiderea din cauza frigului, iar minis-trul ar putea rezolva printr-un simplu ordin problema, nu-mind un operator provizoriu. Acuzațiile au ajuns însă la urechile ministeriale, iar pre-fectului i s-a răspuns printr-un comunicat în care este acu-zat în termeni destul de duri de incompetență și insufi-cientă informare. Mai mult, chiar dacă gestul prefectului a avut o cauză nobilă, asigurarea confortului termic al câmpu-lungenilor nu a făcut decât să genereze deopotrivă supăra-rea ministerialilor, îngrijo-rarea părinților și nemulțu-mirea directorilor de școli ca-re s-au ocupat de pregătirile de iarnă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: