PRM Suceava ia atitudine

Vânatul din pădurile sucevene este decimat

Organizația Județeană a Partidului România Mare Suceava cere organelor abilitate în domeniu să revadă legislația privind regimul și recoltatul vânatului. Acest demers vine pe fondul modificărilor de esență ce au avut loc în pădurile sucevene, intervenite mai ales după schimbarea structurii proprietății. În prezent, fondul forestier este atât proprietate a statului, cât și a persoanelor fizice, agenților economici, consiliilor locale sau asociațiilor de proprietari. Lucru care, în opinia președintelui organizației județene a partidului, ex-senatorul Gheorghe Acatrinei, este de natură să ducă la apariția unor situații confuze, un exemplu fiind cel legat de recoltarea animalelor sălbatice.
 

Astfel, arată domnia sa, Direcția Silvică și asociațiile vânătorilor organizează parti-de de vânătoare pe terenuri din sectorul particular, aceasta putând însemna o violare a proprietății. „Deținătorii de terenuri, mai ales cei din zona Dornelor, spun că acest lucru este nedrept, din moment ce multe din animalele sălbatice sunt hrănite chiar de către ei înșiși. Pe de altă parte, pătrunderea neautorizată pe o proprietate privată se poate lăsa cu grave consecințe, în unele țări asupra intrușilor putându-se folosi chiar și armele de foc”, a subliniat liderul sucevean al PRM. Personal, în calitate de vânător pasionat, domnia sa solicită nepromul-garea planului de recoltarea a vânatului, aprobat zilele acestea în Parlament, precum și sistarea recoltatului pe o perioadă de doi-trei ani, cu excepția animalelor bătrâne sau bolnave. „O asemenea măsură este absolut necesară, organizațiile neguvernamentale ecologice atrăgând atenția că, în ultimii 30 de ani, spre exemplu, populația de urși s-a redus cu 60%”, a încheiat șeful PRM Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: