Niță reloaded

PRM Suceava fuge de ceva ani după membri exact ca pisica după șoareci. Actualul lider județean al PRM, fostul senator Gheorghe Acatrinei pare să aibă un singur scop politic – să aducă la partid cei 14.000 de membri pe care i-a promis căi va duce cu sine atunci când a trecut la PRM în urma unui scandal în urma căruia și-au dat demisia foarte mulți membri marcanți la acea vreme din partid, inclusiv toți consilierii județeni. Și pentru a face asta, promite în stânga și în dreapta politicii sucevene că va face și va drege doar-doar se va lega la cap vreun flăcău mai marcant în societate, cu trecut curat și cu ceva bani la teșcherea, și va veni a-lături el drept mâna dreaptă a președintelui. Pe Acatrinei nu-l mai interesează de mult timp un post în administrația locală sau cea județeană. El visează doar la Parlamentul României. Lucru care nu-i rău pentru că, Doamne ferește!, ce ar fi dacă sucevenii, sătui de atâtea promisiuni neonorate, ar vota lista PRM și apoi ne-am trezi cu pensionarul Acatrinei, fost comu-nist de frunte al județului, prin vreo funcție cu responsabilități publice…
 

Pentru a reajunge acolo, domnia sa are mare nevo-ie de rezultate bune la nivel local și jude-țean, pentru ca în schimb să poată cere la București, de la „marele” Vadim Tudor un prim loc pe listele de deputați sau senatori din 2008. Calculul președintelui PRM este destul de simplu: un posibil candidat bun la Primăria Suceava în 2008 atrage după sine câțiva consilieri locali, câțiva consilieri județeni se pot obține cu ceva fonduri și eforturi (iar la asta lucrează zi lumină soția sa, dna Stela Acatrinei, actual vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava) iar negocierile încep să devină interesante. Dar cine ar veni la PRM ca să investească timp și bani, doar-doar s-o îndura prin mai 2008 dl Acatrinei să-l ungă candidat la Primăria Suceava? Până mai ieri se lansase la apă cu surle și trâmbițe Ioan Herghelegiu, un foarte bun specialist de la Termica Suceava, care nu are foarte mulți bani, dar are, se pare, timp pentru politică în barca PRM. Dl Herghelegiu a început tare prin a se anunța drept viitorul candidat al PRM la funcția de primar în mandatul viitor și a început să-și facă echipă și să aducă oameni la partid. Cei din Termica o știu prea bine. Numai că surpriza a venit atunci când în partid a răsărit o figură nouă, domnul Ilie Niță. Nouă pentru PRM, pentru că sucevenii îl știu pe dl Niță din campania din 2004, ca președinte al Organizației Municipale a PD Suceava, când a generat un scandal unic în România, după ce a schimbat lista cu candidații pentru Consiliul Local Suceava în drumul de la sediu la Judecătorie, fără a ține cont de opinia membrilor organizației municipale. Scandalul care a urmat a adus PD în postura de perdant sigur al alegerilor locale, iar dlui Niță i-a adus eliberarea de stresul ședințelor la PD. Rămas fără funcție, fără candidatura la Primărie și fără banii inves-tiți în partid, dl Niță „s-a dat la fund”. A apărut recent, drept în fruntea PRM Suceava, ca un om de o deosebită valoare morală, intelectuală și politică. Asta, du-pă ce același PRM îi arătase lui Brîndușel Nichitean, și el PD-ist cu state vechi și cu scandaluri politice de răsunet lăsate în urmă, clanța ușii, pe motiv că nu este su-ficient de bun. Probabil că la sediul PRM s-a făcut o analiză extrem de serioasă a-supra abilităților politice ale celor doi și s-a ajuns la concluzia că ce a lepădat PD e foarte bun pentru PRM, dar doar într-un singur caz. Vreau însă să le atrag atenția celor de la PRM că, dacă se vor lăsa amăgiți de decența și subordonarea față de lider pe care le mimează acum dl Niță, se vor înșela amarnic. Dl Niță este de felul său un „scoțian” și nu bagă banii acolo unde știe că nu va fi profit. Acum apele par liniștite, însă ele se vor învolbura foarte tare în curând. Veți vedea. Și atunci vom asista fie la revenirea dlui Niță în prim-planul politicii sucevene, fie la înmor-mântarea sa definitivă sub temelia eșichierului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: