Preluarea datelor din carnetele de muncă se apropie de sfârșit

În conformitate cu HG 1768/2005 și O.M.M.S.S.F. nr. 98/09.02.2006, în vederea aplicării art. 160 alin. 6 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale, la Casa Județeană de Pensii Suceava se desfășoară activitatea de preluare din carnetele de muncă a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum și a veniturilor salariale aferente, elemente care, conform legii, sunt utilizate în calculul pensiilor. Persoanele fizice și juridice care dețin sau păstrează carnetele de muncă, potrivit prevederilor legale, sunt obligate să pună aceste documente la dispoziția Casei Județene de Pensii Suceava, iar după încheiere operațiunii de înregistrare a datelor, carnetele de muncă, în original, se predau deținătorilor de la care au fost preluate.
 

La activitatea de preluare date din carnetele de muncă, urmare a măsurilor organizatorice luate și a ritmului intensiv de lucru, procentul de realizare se prezintă astfel (nu-măr linii introduse): luna iunie 2006: realizat = 185%; luna iulie = 215%; luna august = 160%; luna septembrie = 191%. Precizăm că, după calculele estimate efectuate de noi, ținând cont de ritmul lunar de lucru și de totalul carnetelor de muncă existente în județ (aproximativ 100 000), această activitate se va finaliza în luna ianuarie 2007, după care urmează celelalte operații prevăzute (scanarea, analiza și compararea datelor). Până în prezent, a fost finalizată operațiunea de preluare date în sistem informatic pentru un număr de peste 54000 de carnete de muncă din județ, de la toate categoriile de deținători. În general, angajatorii și celelalte categorii de deținători ai carnetelor de muncă au respectat prevederile legale în vigoare și graficele privind depunerea carnetelor de muncă la Casa Județeană de Pensii Suceava pentru preluarea datelor în sistem informatic, dar mai există și deținători legali de carnete de muncă și angajatori care nu respectă în totalitate aceste acte normative (HG 1768/2005 și O.M.M.S.S.F. nr. 98/2006), nepredând toate carnetele de muncă conform graficelor și în condițiile cerute de aceste prevederi legale (lipsă copie B.I./C.I., înscrieri eronate în carnetele de muncă necorectate etc.) Facem apel la toți angajatorii și deținătorii de carnete de muncă să respecte întru-totul obligativitatea legală de a preda, în condițiile legii, la Casa Județeană de Pensii Suceava, toate carnetele de muncă ce le dețin. ROBERT MARIAN Director executiv

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: