O cerșetoare acuză un polițist că a rupt-o în bătaie cu bastonul

Daniela Solomon, de 24 de ani, din Șcheia, spune că polițistul a continuat s-o lovească în ciuda faptului că ea avea fetița de 1 an în brațe
Daniela Solomon, în vârstă de 24 de ani, din Șcheia, ne-a vizitat la redacție pentru a ne aduce la cunoștință faptul că are fi fost bătută de un polițist sucevean. Femeia, cu vreo 4 copii prin bătătură (dintre care unul de țâță) și bărbatul în pușcărie (condamnat pentru furt), obișnuiește să cerșească în municipiul reședință de județ, undeva în zona Pieței Mici. D. S. ne-a povestit, prezentându-ne și un certificat medico-legal, că, în ziua de 2 octombrie, în jurul orei 7,30 seara, în timp ce se afla la cerșit cu copilul în brațe, doi polițiști au luat-o pe sus și au dus-o la secție. L. A. și L. F. B. Ne rezervăm dreptul de a prezenta, deocamdată, numai inițialele numelor oamenilor legii, asigurând structurile de comandă ale Poliției municipiului că, oricând vor dori, le vom pune la dispoziție pentru a se face lumină, potrivit legii, în acest caz.
 

„M-a pus să mă așez pe un scaun (n. red., L. F. B.), mi-a zis să las fetița jos, iar eu i-am răspuns că e prea mică. Atunci m-a luat la bătaie, chiar dacă aveam fetița în brațe. Mi-am scos sânu’ s-o alăptez, dar polițistu’ mi-a tras cu vâna peste umăr. Am scăpat fetița jos. Când m-am aplecat s-o ridic, mi-a dat cu piciorul”. Femeia spune că, după ce s-a săturat s-o înjure („Tu-ți gâții mă-tii, nu știi că nu ai voie să cerșești?”) și să dea în ea cu bastonul, polițistul L. A. a intrat în încăpere și i-a completat un proces-verbal de contravenție. Amenda la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică este în valoare de 100 de lei. „Pe urmă, cel care m-a bătut m-a scos afară în șuturi”, adaugă femeia. D. S. ne-a spus că a încercat să-l reclame pe bătăuș la șefii lui, dar că ar fi fost refuzată: „Vi-no mâine, că azi nu avem timp” este formula pe care i-ar fi adresat-o șefii celui acuzat că ar fi bătut-o. Certificatul medico-legal arată că leziunile, „ce au putut fi produse prin loviri cu corpuri sau mijloace contondente”, necesită pentru vindecare 6 – 8 zile de îngrijiri de specific. „Pentru ce m-ai bătut dom’ șef? Cu vâna? Credeam că-mi dai o palmă – două, acolo, îmi puneai amendă și-mi dădeai drumul”, i-ar fi spus D. S. agresorului după ce s-a întâlnit cu el. Răspunsul omului legii ar fi fost: „Nu mi-am dat seama”. Față de această poveste, nu avem decât un singur comentariu: e drept că nu putem intra în Europa cu cerșetori care să te tragă de mânecă la colțul străzii, după cum la fel de drept e că nu putem intra nici cu polițiști care bat oamenii, pentru că așa vrea mușchii lor, cu siguranța impunității. O anchetă a forurilor superioare ale Poliției municipale, deci, s-ar impune pentru a se vedea adevărul speței. Repetăm, oricând numele întregi ale celor doi agenți le stă la dispoziție. Cerșetoarea ne-a spus că are până acum vreo 20 – 30 de amenzi, pe care nu le-a plătit pentru că nu are de unde. Probabil că actualmente continuă să cerșească. Grav. Dacă cele relatate de ea sunt adevărate, probabil că polițistul nervos continuă și el să bată pe cineva, când i se năzare. Cu pulanul. Și mai grav.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: