Ce p… ana mea !

Presari la zdup! Mișto! De ce nu?! Nime’ mai presus de lege, cum poruncește sloganul ăla utopic aninat de fruncea Adevărului. Ziariști la bulău. 6 meseriași benga de la Cluj, umflați de mascați, mai ieri, cu destinația… Mititika! F. b. Să vază și ’mnealor cum e. Și, vorba lu’ Guță: a putut fi el arestat (ba chiar și căsăpit) cogeamite regretatul Pingelică și n-or putea fi ei băgați la răcoare niște pârliți de… scârța-scârța pe hâr-hârtie! (Adesea, iertare, igienică!). Nu te minuna că nu le țiu partea, în calitate de (con)fârtate, da’ iertare fraților (și suratelor)… În breasla cu pricina, după ’89, s-a prăsit și pripășit ș-un soi ciudat, infect, de condeie, muște de-o zi, vorba cuviosului Dionisie Aghioritul. Vegetație exotică… ca girafa din bătătura peisanului. Care poate tăia și spânzura! În fel și chip (sub pălăria găunosului slogan de… puterea 4-a). Pă ’reacu! Nime nu-i buricul pământului. Și toți vom da socoată și poftiți la judecată. Mă deprimă new-ziariștii. Care-și pot permite, două puncte: să fie agramați și guralivi; să aibă și să n-aibă, vorba lu’ Arghezi, nici barem 3 clase primare (în materie de cultură și specialitate); să fie băgăreți (la modul tâmp), impertinenți-șantajiști-tupeiști (până la Cel de Sus, pardon, pân’ la Michiduță-n praznic – și’napoi), să fie… vădăoi în chestie de simț (al 6-lea) și… manere; și alte așijderea; să, ăă, tot scârța-scârța pe schinarea și răbdarea bunului cetitoriu.
 

Dumitru Brădățan

Țanțoși, nevoie mare-nevoie mică… ca… ca pintenatu, amorezul gobăilor de curte. Terfelind cu scandaloasă, iresponsabilă ușurință la imaginea omului (unii, victimele, vai, au și răposat din pricină de…), urzind jmecherii voioase și bănoase, cultivând la inginerii (de la inginer?!) și potlogării viclene, cu profit și profil gras prin cele… partofele-partofele! Explorați prea lesne și exploatați abil sursele jegoase de… inspirație interesată. Presa galbenă, se cheamă asta în Occident. Gazetăria de… c… t, cum ar veni. Sorry! Eu rămân ce-am fost. Romantic, clasic… Penițar (încă)… ecologik! Dă bun simț, bun gust, dee… treabă. Treaba voastră…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: