Leonida Lari Iorga, deputat PNTCD de Suceava

Basarabia este pusă la tarabă

Deputatul PNȚCD de Suceava, Leonida Lari Iorga, este nemulțumită de prestația presei centrale, urmare a unui material nefavorabil români-lor de peste Prut, în care spune că unirea Moldovei cu România ar costa Țara Mamă 35 de miliarde de euro. Parlamentarul din Republica Moldova consideră că, astfel, Basarabia este pusă la tarabă, ajungându-se în situația de nepermisă prin care pământurile strămoșești fac obiectul negocierilor. Dna Lari spune că s-a bătut tam-tam-ul pe o cheltuială de 5 la sută din PIB-ul României, relevând, în același timp că, la căderea zidului Berlinului, Germania Federală nu s-a târguit cu Germania Democrată. „Se pune problema în bani în ceea ce privește aducerea Basarabiei la Țara Mamă. România are mari datorii față de Basarabia, iar nu Basarabia față de Ro-mânia.
 

Datorie morală, pentru că nu românii basarabeni au abdicat de Țara Mamă, ci Țara Mamă i-a cedat Imperiului Sovietic, fără măcar să tragă un glonț pe Nistru”, arată deputatul PNȚCD de Suceava, adăugând că, în 1991, Ro-mânia a cedat a doua Basara-bia rușilor, recunoscând un stat în stat, respectiv Repu-blica Moldova, „adică aceeași Republică Socialistă Sovieti-că Moldovenească”. Leonida Lari Iorga a mai menționat că, prin sondajul care a testat reacțiile față de unire de o parte și de alta a Prutului, și prezentat într-un cotidian național, „se dă apă la moara vânduților basarabeni, care au purces deja să ne schimbe istoria și limba, nemaifiind mult nici până la înlocuirea grafiei latine cu cea chirilică”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: