La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, curând

O sală de lectură electronică, cu acces și la Internet

După ce, în ședința din 25 mai, CL Suceava a dat undă verde inițiativei consilierului PSD Virginel Iordache (căruia îi mulțumim pentru inițierea proiectului de hotărâre și pentru perseverența de a susține, în timp, ideea acestei săli de lectură electronică – proiect finanțat cu suma de 20.000 de lei, în vederea dotării cu 12 calculatoare, două imprimante și echipamentele electronice aferente), Biblioteca Bu-covinei va furniza clienților ei accesul modern la lectura electronică (accesând fie bazele de date ale bibliotecii, fie, prin Internet, marile servere ale e-bibliotecilor lumii, consultate zilnic de sute de mii de elevi, studenți, cadre didactice și oameni de știință din întreaga lume).
 

Utilizatorii serviciilor Bibliotecii Bucovinei, oferite acum la cel mai modern nivel (în format tradițional, dar și în cel electronic), fac parte, în marea lor majoritate, din populația municipiului Suceava și vor avea acces gratuit la e-servicii, beneficiind de asistență și de îndrumare specializată, atât în ceea ce privește căutarea/obținerea de informații, baze de date etc., cât și în ceea ce privește minima îndrumare privind folosi-rea calculatorului. Avem convingerea că, prin intermediul acestei săli de lectură elec-tronică, biblioteca județeană va reuși să atragă spre carte, lectură și cultură tot mai mulți suceveni. Informațiile speci-fice furnizate de acum înainte și de Internet nu-i vor îndepărta pe utilizatori de bibliotecă, ci, dimpotrivă, le vor lărgi ori-zontul de informare simul-tană și îi vor călăuzi către noi cărți ce îi așteaptă pe raft. Oferind cu generozitate atât suportul de carte tradițional, cât și pe cel caracteristic noi-lor tehnologii ale informației și comunicațiilor, biblioteca noastră își va îndeplini cu succes, pe măsura standar-delor mileniului III, sarcina sa primordială, și anume: oferirea accesului la orice tip de informație, pentru oricine, oricând. (Prof. Gabriel Cărăbuș, Directorul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” din Suceava)

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: