Concursul Centrelor de Excelență din Moldova

75 de premii și mențiuni pentru suceveni

La Concursul Centrelor de Excelență din Moldova, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Suceava, la disciplinele matematică, informatică și fizică, elevii din județ au cucerit 75 de premii și mențiuni. Concursul la matematică a avut loc la CN „Ștefan cel Mare” și au participat 190 de elevi din 8 județe. La această disciplină, sucevenii au luat două premii I, două premii II și 44 mențiuni. Premiul I a fost obținut de elevii Constantin Bosânceanu, clasa a VIII-a, și Marius Gherman, clasa a XI-a, ambii de la CN „Petru Rareș”.
 

La secțiunea fizică, care s-a desfășurat tot la colegiul „Ștefan cel Mare”, s-au acordat 35 de premii, 25 fiind ale sucevenilor. Îi menționăm dintre aceștia pe Adrian Plăcintă – premiul I la clasa a VIII-a, Cristina Grigoruță – premiul I la clasa a IX-a, Irina Prodan – premiul I la clasa a X-a, Mihai Maruseac –premiul I la clasa a XI-a, Leontin Pădurariu și Sergiu Prisăcari – premiul I la clasa a XII-a, Cristina Galan, clasa a VII-a, care a fost distinsă cu premiul II. Concursul la informatică s-a desfășurat la Colegiul de Informatică „Spiru Haret”, sub egida Synevo, reunind 125 de elevi din 13 județe. Județul nostru a obținut două premii I și tot atâtea premii II, prin elevii Ovidiu Cotleț, elev în clasa a IX-a, Școala „Filadelfia”, și Andrei Costea, clasa XII-a la „Petru Rareș”, respectiv Andrei Scoică și Raluca Socea, elevi în clasa a X-a, ambii de la „Petru Rareș”.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: