Alertă aviară!

Autoritățile sucevene iau măsuri de lichidare a fermelor de păsări de printre blocuri

Vizate sunt și garajele transformate în mici crescătorii avicole > Primarul Sucevei, Ion Lungu, se consideră însă relativ liniștit, întrucât în municipiul reședință de județ sunt mai puține „ferme” decât printre blocurile din Fălticeni, Gura Humorului sau Câmpulung Moldovenesc
Primăria suceveană este hotărâtă să lichideze fermele de galinacee de printre blocuri. Primarul Ion Lungu a trimis inspectorii executivului în teren, aceștia urmând a cere populației să-și desființeze îngrădirile provizorii pentru zburătoare. Edilul-șef a ținut să specifice că siguranța alimentară nu este o joacă, atenționându-i pe cei în cauză că riscă amenzi drastice. Domnia sa a recomandat a-cestora să-și ducă păsările la țară sau să le sacrifice, vizate fiind și garajele transformate în mici crescătorii avicole.
 

Primarul este, totuși, relativ liniștit din acest punct de vedere, în municipiul Suceava făcându-și veacul mai puține înaripate decât în Fălticeni, Gura Humorului sau Câmpulung Moldovenesc. Dl Lungu a făcut apel la cetățeni să demaște ca-zurile de încălcare a legii, însă nu a îndemnat la „o pâră generală”. „Ne îngrijorează acest fe-nomen, al gripei aviare, care înaintează în Moldova, dar care sperăm să nu ajungă la Su-ceava”, a încheiat ocupantului fotoliului din Areni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: