Din cauza noilor focare de gripă aviară din România

UE extinde restricțiile

Țările membre ale Uniunii Europene (UE) au interzis marți importurile de carne de pasăre și produse avicole din regiunile în care s-au semnalat ultimele focare de gripă aviară din România, a anunțat Comisia Europeană. Comitetul permanent al lanțului alimentar, format din experți din cele 25 țări membre, a decis să includă orașul Brașov și împrejurimile acestuia în zonele românești care nu pot exporta păsări și produse avicole în UE. Interdicțiile vor fi în vigoare până la 31 decembrie a.c..
 

Autoritățile române au informat Comisia Europeană că aplică măsuri de biosecuritate și măsuri suplimentare împotriva gripei aviare, potrivit comunicatului. Executivul comunitar a subliniat că noile focare de gripă aviară din România arată importanța continuării alertei în Europa împotriva acestei boli și necesitatea continuării aplicării măsurilor de prevedere în zonele de risc.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: