Olé Europa!

Biblioteca cea mai fățoasă a Sucevei a pornit, de ieri, un ciclu de conferințe ce vor a legitima, în chip propriu și pe palierul cultural, un argument de genul Bucovina – Brandul României pentru Uniunea Europeană – omagiu și întâmpinare nimerită către jinduita și trâmbițata noastră aspirare în megasistem. Lăsând frumușel la o parte coeficientul de utopie poetică binișor pitit în locuțiunea pomenită, toate cele nobile aspirațiuni sunt, de bună seamă, musai de salutat!
 

Așa că… Ieri, în sala cea numită „Elena Greculesi” (pictoriță), dl subprefect Ștefan Alexandru Băișanu a susținut un expozeu pe cinste (aproape de lungimea și lățimea unei ore bune), apoi a dat fuguța la drum, căci pe la chindie oficialul-loco trebuia să fie în Capitală. Preotul Hrehor de la Grănicești, intelectual puternic, s-a integrat, stingher, în decor. Viceprimărița Sucevei, dna Angela Zarojanu-liberală a rostit, la obiect și subiect, niscai vorbulițe de clacă nobilă, prorectoarea Sanda Ardeleanu a spiciuit și ea din sală, ca aerisită europeană ce se află și… șii… totul a fost, până la urmă, o academică tămâire a noilor stăpâni virtuali, către care, cătinel-cătinel, ne îndreptăm… cam cu spatele. A moderat suav, angelic și patetic… poetesa casei, Angela Furtună, amfitrioană. Țipuriturile mobilelor, ici-colo, sforăiturile timide ale megieșului de scaun etc. M-au făcut să dau reverențios și discret binețe meeting-ului și să-mi văz de drum. Muchas gracias! Totuși… * …Tot la Biblioteca „I.G. Sbiera”, de astă dată joi, acu, adică mâine pe la ora 11, în-tâlnire puternică cu niscai condeieri de vază iberi. Ți-i pomenesc, că doar o dată în viață te mai poți întâlni cu ei: Joaquin Garrigos, directorul Institutului Cervantes din București, Fernando Iwasaki, directorul revistei „Renacimiento” din Sevilla, Jose Luis Zeron, directorul revistei „Empireuma” din Orihuela, Daniel Najmias, editorul revistei „The Barcelona Review” din Barcelona, Maribel Jimeno, șef de studii la Institutul Cervantes, Jose Antoniao Merida și… șii… frumoasa și iubita noastră pro-fesoară din junețeane studioasă… Dana Diaconu, de la „Al. I. Cuza” Iași. Aa, și firește băștinașele condeie, apropiați de-ai casei, de bună seamă: Gellu Dorian, de la Botoșani, Liviu Antonesei, de la Iași. Și, desigur, alți mulți scribi de-ai Sucevei pe care ai să-i în-tâlnești acolo. De însemnat musai că întâlnirea cu pricina va fi mutată, după masă, în sala „Dimitrie Leonida” din Universitate. Orele 17. ADELATE! Poftiți, cum ar veni…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: