Fălticeni

Sărbătoare în avans

1 Mai, Ziua Internațională a Muncii, a fost marcată duminică, la Fălticeni, printr-un spectacol folcloric. În organizarea PSD, la Casa de Cultură, într-o sală arhiplină, a avut loc un spectacol de cântece și dansuri populare susținut de Ansamblul “Ciprian Porumbescu” din Suceava. Cuvântul de bun venit, din partea organizatorilor, a fost adresat de deputatul Ioan Stan.
 

„La câte probleme și necazuri s-au abătut asupra oamenilor, ne-am gândit ca această zi să fie sărbătorită duminică, pentru că mâine, fiind zi de lucru, o vom sărbători prin muncă”, a spus deputatul Directorul Colegiului Agricol, prof. de istorie Mihai Vitcu, a prezentat istoricul acestei zile, amintind de anul 1889, când, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ca această dată să se numească altfel în memoria victimelor grevei generale din orașul american Chicago. În România, Ziua Muncii a fost sărbătorită în premieră în anul 1890. „Vreme îndelungată, ziua de 1 Mai a fost considerată Paștele româ-nilor, însă aceștia au știut să sărbătorească și Paștele, și 1 Mai.” În preajma Casei de Cultura – voie bună; peste 300 de fălticeneni, indiferent de colora-tură politică, au răspuns invitației PSD de a participa la o gustare și o bere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: