Polonii din Pleșa, izolați

Drumul de acces către localitatea suceveană Pleșa, locuită de o comunitate compactă de polonezi, este impracticabil, a declarat, marți, deputatul minorității poloneze în Parlament, Ghervazen Longer, care a precizat că a solicitat autorităților județene sprijin pentru repararea drumului. Dl Longer a declarat că acest drum de acces spre satul Pleșa, care este abrupt, a fost afectat de efectul topirii zăpezilor, cumulat cu lucrările efectuate la canalizarea din comună.
 

„Practic, acolo nu se poate ajunge nici cu căruța”, a spus deputatul minorității poloneze. Domnia sa a afirmat că drumul este impracticabil și că, în cazul unor situații neprevăzute, în sat nu pot ajunge autospecialele pompierilor sau ale Serviciului de Ambulanță. „Am făcut apel la autoritățile județene să intervină, să pietruiască acest drum, astfel încât populația să nu aibă de su-ferit din această cauză”, a spus dl Longer. În satul Pleșa locuiesc 120 de familii, toate de etnie poloneză.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: