„Primăvara Poeților“

Versuri și muzică, în 8 al lui martie

O seară de poezie și muzică s-a desfășurat, de 8 Martie, la Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal al Bucovinei, sub egida Festivalului “Primăvara Poeților”, amfitrioni fiind Constantin-Emil Ursu, directorul instituției, și poetul Ion Cozmei. Dedicată femeii, în mod special, manifestarea a cuprins un film al dr. Ioan Iețcu (realizat în urmă cu ceva ani, “dar oricând de actualitate”, despre diferite ipostaze ale femeii; iată una: “Orice domnișoară e o mamă potențială, iar aceasta, o viitoare bunică…”), versuri recitate de foarte tânăra Alexandra Mărgineanu, Carmen Veronica Steiciuc (iar despre ultima sa carte a vorbit Gina Puică, remarcând “feminitatea, delicatețea, diafanul” și totodată “profunzimea” versurilor sale), Ion Cozmei, Dumitru Oniga. Poeta Alexandra Mărgineanu a participat la manifestare alături de mama sa, cunoscuta interpretă de muzică folk Mihaela Popescu, care, prin muzică și vers (inclusiv de Ion Cozmei) a dat contur unei seri de care, realmente, toți participanții s-au bucurat cu sinceritate.
 

L.D. Clement, în calitate de director al acestei ediții a festivalului, a încercat, aproape de finele acestuia, să schițeze un bilanț și să lanseze pronosticuri privind edițiile viitoare. În consonanță cu dorința poeților suceveni de a-și “construi” un public mai larg, directorul CMB, Cavalerul (ca grad al Meritului Cultural) Ursu a relansat sugestia ca grădina casei memoriale Simion Florea Marian să fie utilizată de scriitori (după ce vremea devine favorabilă) pentru a crea, a se întâlni și discuta, nu în ultimul rând pentru a deveni un spațiu în care ei să se manifeste, cât mai des, în fața publicului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: