O tragedie fără soluție

Dacă vreți să vedeți o priveliște jalnică, veniți în primele zile ale lunii la farmacia centrală, de la parterul magazinului general din Rădăuți. Atmosfera nu este alta decât aceea care poate fi întâlnită peste tot în România. Bătrâni, istoviți de puteri, bolnavii fac liste cu pacienții pe care îi consemnează în ordinea sosirii. Bătaia pentru medicamentele compensate este vitală pentru unii dintre ei. Listele sunt întocmite dimineața devreme, ca pe vremea în care românii stăteau la rând pentru o butelie de aragaz.
 

Mălina Anițoaie

Problema medicamentelor compensate, a sănătății în general, a fost îndelung răsucită în mass-media, dar nu pe măsura mediatizării cazului Dinu Patriciu… Omul de afaceri ne-a agasat cu prezența sa pe toate canalele de televiziune și în toate publicațiile posibile. Dacă jurnaliștii ar fi dat dovadă de consecvență și în prezentarea dezastrului din sănătate, poate că lucrurile s-ar fi urnit ușor din loc, iar tragedia bolnavilor nu ar fi fost atât de mare. Deocamdată, soluția nu se ivește de nicăieri și nu ne rămâne decât să ne rugăm la Dumnezeu să nu fim bolnavi niciodată…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: