Vendeta cu iz electoral

Învățământul sucevean fierbe într-o oală sub maximă presiune, de când au fost făcute publice învinuiri la adresa unor dascăli. Fie pe Forumul de pe site-ul IȘJ, fie prin scrisori adresate direct inspectorului general-adjunct Niculai Barbă. Dintre ultimele sesizări le menționăm pe acelea care incriminează o profesoară de chimie de la Informatică, cum că aceasta ar sili elevii, dându-le note proaste, să vină la meditații, și o alta, de la Liceul de Artă, care ar fi per-secutat o elevă. Toate cele de mai sus și multe altele de acest gen au apărut de când dl Niculai Barbă și-a propus să se ia la trântă cu corupția, arătând cu degetul la… mandatul tre-cut. Dl Barbă a bătut “șaua” ca să pricepem că este vorba de titularizările cu cântec de care se știe că s-a ocupat se-cundul dinaintea sa, profesorul Slevoacă; de nereguli din Liceul de Informatică, păstorit de un alt fost adjunct (din PSD) al IȘJ, Virginel Iordache.
 

Adăugăm scandalul de la Liceul de Artă, și acesta subiect de “analiză” D.A., de când fosta directoare și-a dat demisia, deranjând pe unii și pe alții. Intenția dlui Barbă ar putea fi onorabilă, dacă n-ar fi… discutabilă! Povestea cu meditațiile a apărut în „Crai nou” cu vreo doi ani în urmă, iar inspectorii din comisia de anchetă dispusă de IȘJ n-au găsit mare lucru atunci. Sunt cam aceiași inspectori care funcționează și acum, în IȘJ, și care, probabil, vor fi puși să facă o nouă anchetă… Zilele trecute, la redacția noastră s-a prezentat profesoara de chimie acuzată, însoțită de directorul ei, care venise s-o disculpe. Dragă conducere IȘJ, este vorba de un director pus în funcție tocmai de dvs.! Ce să creadă opinia publică din toate astea? Dl Barbă vrea să credem că nu e vorba de nicio vendetă, că nicidecum nu vrea să-și adune un plus de imagine în cariera sa politică. Atunci, de ce, când descoperă un caz “nou” de corupție, cheamă numai o parte a presei la interviu?

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: