Nereguli la încheierea contractelor de muncă pentru persoanele cu handicap

Subprefectul Ștefan Alexandru Băișanu semnalează faptul că, la multe din primăriile din județ, se înregistrează nereguli în ceea ce privește încheierea de contracte de muncă cu însoțitorii persoanelor cu handicap. Subprefectul spune că respectivele documente nu sunt tocmai în conformitate cu legea, de aceea trebuie revăzute. „Trebuie aplicate prevederile legislației în vigoare privind angajarea asistenților personali, pentru că, de obicei, aceasta s-a făcut haotic”, precizează dl Băișanu, adăugând că există și cazuri când primarii nu au semnat contracte individuale de muncă cu asistenții personali. În această situație, însoțitorii în cauză pot fi privați de drepturile ce decurg din calitatea de salariați.
 

„Contractul de muncă trebuie să fie în regulă, pentru că omul muncește, își face datoria, dar, dintr-un mo-tiv sau altul, este prejudiciat”, relevă dl Băișanu. Domnia sa subliniază că toate demersurile trebuie făcute conform HG 427/2001, care reglementează drepturile și obligațiile persoanelor cu handicap grav, precum și ale asistenților personali însoțitori ai acestora.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: