Administratorul și contabilul firmei Universal Construct SRL sunt cercetați de procurori

Corneliu Popovici, de 40 de ani, și Ortanța Onesim, de 47 de ani, sunt învinuiți că ar fi măsluit documente contabile, prejudiciind bugetul de stat cu mai mult de jumătate de miliard de lei vechi Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dat curs solicitării polițiștilor și a început urmărirea penală împotriva administratorului și a contabilei firmei Universal Construct Group SRL din Suceava. Corneliu Popovici, de 40 de ani, și Ortanța Onesim, de 47 de ani, sunt cercetați în stare de libertate pentru evaziune fiscală și complicitate la această infracțiune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Din primele verificări s-a stabilit că cei doi ar fi fentat bugetul de stat cu mai mult de jumătate de miliard de lei vechi, măsluind documente contabile ale firmei.
 

În perioada 2001 – 2002, Popovici și Onesim ar fi falsificat și înregistrat în contabilitate borderouri de achiziții, bonuri de consum și alte documente. Din acestea au reieșit cheltuieli mai mari ale societății decât cele făcute în realitate, cu scopul de a diminua impozitul pe venit și creanțele datorate la bugetul de stat. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava continuă cercetările pe linia pomenită, încercând să stabilească întreaga activitate infracțională, existând suspiciuni că la acțiunea „trasul în piept” al bugetului de stat ar fi participat și alte persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: