A fost identificat „pușcașul” care l-a rănit pe boschetarul din Gura Humorului

Radu Ioan G., de 31 de ani, a declarat că, după ce și-a probat arma într-o clădire dezafectată, nu a văzut că făcuse o victimă > Bărbatul are antecedente penale pentru deținere ilegală de armament > El este cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă
Poliția orașului Gura Humorului l-a identificat pe cel care l-a împușcat în zona ochiului drept pe Liviu Gogan, de 41 de ani, un boschetar din localitate căutat de poliție. Autorul vătămării corporale este Radu Ioan G., de 31 de ani, din localitate, individ fără ocupație și cu antecedente penale pentru deținere ilegală de armament. Arma folosită a fost una cu aer comprimat, neletală, dar care trebuia declarată și autorizată.
 

Gogan a fost internat la Spitalul Județean Suceava în data de 13 februarie și, con-statând că este vorba de o plagă împușcată, medicii au anunțat poliția din Humor. Cu această ocazie, polițiștii au văzut că victima este, la rândul său, și infractor, boschetarul fiind căutat de autorități pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a 8 luni de închisoare pentru furt calificat. Din cercetările privind împrejurările în care humorea-nul a fost împușcat, s-a stabilit că, în ziua respectivă, Radu Ioan G. a vrut să vadă de ce e în stare arma sa și a tras mai multe focuri de la etajul unei clădiri dezafectate din Gura Humorului. Unul din… pro-iectile l-a nimerit pe Liviu Gogan (care se afla în acea clă-dire) în zona ochiului drept, proiectilul (o alică de 4,5 mm) fiind scos de medici. „Puș-cașul” a declarat că, după ce a verificat performanțele armei a coborât, dar nu a zărit victi-ma. Cercetarea lui se face în continuare în stare de liber-tate, sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă și nerespectarea regi-mului armelor și munițiilor. Gogan a fost operat la un spital din Iași și s-a estimat că va primi până la 20 de zile de îngrijiri medicale, iar după ce se va reface, va lua drumul penitenciarului pentru ispă-șirea pedepsei pentru furt calificat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: