Fără rachiu prin buzunare la meciurile de pe „Areni”

> De la 1 martie intră în vigoare ordonanța privind combaterea violenței în sport Sucevenilor prinși de jandarmi, de două ori, încercând să intre pe stadion cu sticla de rachiu în buzunar li s-ar putea interzice accesul pe „Areni”. Așa spune, cel puțin, O.G. 11 din 30 ianuarie 2006 privind combaterea violenței în sport, ce va intra în vigoare la 1 martie a.c., cu exact 3 zile înainte de startul returului campionatelor de fotbal , diviziile B și C. Altfel spus, de la reluarea competițiilor pe stadioanele pe care asigură măsurile de ordine, jandarmii din cadrul IJJ Suceava pot „frige” amenzi suporterilor indisciplinați, în valoare de 2 milioane de lei vechi până la 60 de milioane de lei vechi.
 

Spectatorii prinși că au încălcat, de două ori într-un an, prevederile ordonanței ce fac referire la comportamentul lor rămân la poartă pentru că li se interzice accesul la meciuri sau în alte săli de competiții. Chiar dacă spectatorii nu vor intra pe stadion în frac și cu batistă de mătase la bu-zunar, este cert că, în con-formitate cu OG 11/2006, aceștia pot primi amenzi dacă sunt prinși cu băuturi alcoolice, artificii, petarde, torțe, fumigene sau alte „explozive”, ca și cei cu ban-nere, steaguri sau alte ma-teriale cu inscripții xenofobe, rasiale, religioase ce incită la discriminări de orice fel. Același act normativ sancționează aruncatul brichetelor spre arbitri sau spre banca ad-versarilor, ca și săritul gar-durilor, în teren, sau ruptul mobilierului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: