Pentru noul spital din Fălticeni

Ministrul Nicolăescu resuscitează speranțele

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a fost, ieri, oaspetele municipiului Fălticeni; mai exact, domnia sa a vizitat Spitalul Municipal și construcția noului spital, începută din anul 1990. Inițiativa de a face cunoscută problema cu care se confruntă fălticenenii și nu numai (spitalul fiindu-i arondate și comunele din zonă ceea de înseamnă circa 160.000 de locuitori) aparține deputatului Romică Andreica și a fost pusă în practică de primarul municipiului care l-a însoțit pe ministru în vizita la Fălticeni. I-au fost prezentate problemele ivite din cauza lipsei spațiului și a imposibilității respectării intimității pacientului, dar și cele legate de retrocedarea clădirilor în care funcționează maternitatea și secția dermatologie, care urmează să fie retrocedate foștilor proprietari.
 

Ministrul Nicolăescu a cerut, din partea conducerii spitalului, un plan al noii construcții pentru a se vedea ceea ce se poate finaliza într-o primă fază. „Am nevoie de proiectul actualizat, pentru a-l valida, pentru a vedea dacă el corespunde politicilor sanitare din România și pentru a putea începe finanțarea, cel mai probabil din mai 2006”, a spus dl Nicolăescu. Directorul spitalului, dr. Adrian Sigmund, a spus că pentru finalizarea lucrărilor la noul spital sunt necesari cam 5 ani de zile. Pe tronsoane, primul în ordinea priorităților va fi gata la sfârșitul anului 2007, așa cum a spus ministrul sănătății. „În vechea clădire vor rămâne doar sec-țiile cu caracter medical (me-dicină internă și cardiologie). Importantă a fost vizita informală și cea ce a promis Eugen Nicolăescu nu numai în fața conducerii, ci și a bolnavilor cu care a stat de vorbă în timpul vizitei” – a mai spus dr. Sigmund.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: