Instanța modifică Regulamentul

Prefectura Suceava a obținut, joi, o hotărâre definitivă în procesul prin care a contestat Regulamentul de funcționare a Consiliului Județean Suceava, pe motiv că președintele instituției primește mai multe atribuții decât prevede legislația. Curtea de Apel Suceava a respins recursul CJ Suceava față de soluția pronunțată de Tribunal, care admisese cererea Prefecturii de eliminare a trei paragrafe dintr-un articol al Regulamentului de funcționare a CJ Suceava – a declarat dl Orest Onofrei. El a spus că, în urma acestei hotărâri judecătorești definitive, din Regulamentul de funcționare a CJ Suceava vor fi eliminate prevederile prin care președintele acestuia primește ca atribuții aprobarea, potrivit legii, la propunerea vicepreședintelui de resort, a studiilor de fezabilitate, a planurilor urbanistice și a documentațiilor tehnico-economice ale investițiilor a căror finanțare se asigură din bugetul județului, pentru investițiile proprii.
 

Totodată, au fost eliminate prevederi prin care președintele CJ numește și eliberează din funcție condu-cătorii instituțiilor, serviciilor publice și agenților economici de sub autoritatea CJ și aplică, dacă este cazul, sancțiuni disci-plinare, precum și cele privind numirea și eliberarea din funcție a membrilor consiliilor de administrație la agenții economici și instituțiile de sub autoritatea CJ, cât și a unor membri ai or-ganismelor de conducere din cadrul altor unități, ca repre-zentanți ai autorităților administrației publice județene. Prefec-tura Suceava a apreciat că aceste atribuții trebuie să revină ple-nului Consiliului Județean și să nu fie delegate președintelui acestuia. „Noi considerăm că președintelui Consiliului Județean nu i se pot delega atribuții care revin, potrivit Legii administrației publice locale, exclusiv plenului CJ. Nu cred că e corect ca președintele să aibă mai multe atribuții decât cele oferite prin lege. Nu e normal să fie nici mai multe și nici mai puține”, a spus dl Onofrei. Prefectul de Suceava a precizat că Regulamentul de funcționare a CJ Suceava va trebui modificat, în prima ședință, în concordanță cu decizia instanței.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: