Controlul se extinde

De la motocositoare, la aparate de muls

Controlul dispus de Prefectura Suceava, vizând agricultorii din zona de munte a județului care ar fi înstrăinat motocositoare subvenționate, a fost extins, de joi, și la aparate de muls achiziționate cu subvenții bugetare, a anunțat prefectul Orest Onofrei. El a spus, într-o conferință de presă, că, în urma primelor verificări efectuate în Bazarul Suceava privind înstrăinarea unor motocositoare subvenționate, s-au depistat mai multe instalații de muls puse în vânzare, motiv pentru care a decis extinderea controalelor pentru toate utilajele achiziționate de agricultori cu sprijin guvernamental. Domnia sa a precizat că motocositoarele costă între 70 și 200 de milioane de lei vechi, iar aparatele de muls între 25 și 30 de milioane de lei, iar statul a subvenționat 60 la sută din preț, cu condiția ca acestea să nu fie înstrăinate, cu scopul de a dota fermele din zona de munte.
 

„Scopul a fost să se dovedească că se poate face agricultură și altfel decât cu coasa”, a spus dl Onofrei, care a precizat că agricultorii trebuie să înțeleagă că, dacă beneficiază de sprijin guvernamental, vor fi și verificați dacă acesta a fost folosit corespunzător. „Nu ne putem juca cu banii publici. Unii dintre agricultori vor beneficia în perioada următoare de sprijin substanțial, de la o sută de mii de euro, pentru pensiuni agro-turistice, până la 1,5 milioane de euro, pentru fabrici de procesare a cărnii sau laptelui. Intrăm pe fonduri europene și este extrem de important să fie cheltuite corect și cu destinația pentru care au fost alocate”, a mai spus dl Onofrei. În județul Suceava au fost achiziționate, cu sprijin guvernamental, un număr de 600 de motocositoare și 450 de aparate de muls.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: