Școala Nr. 1 din Vatra Dornei a fost prădată marți noapte

Școala Generală Nr. 1 din Vatra Dornei a fost spartă și prădată în noaptea de marți spre miercuri de persoane necunoscute, hoții dând iama în aparatura din laboratorul de informatică. Potrivit informațiilor primite de la inspector general-adjunct Niculai Barbă, au fost mai întâi dezmembrate și apoi furate piesele componente de la 10 calculatoare, server, scaner, imprimantă și altele. Asta presupune că hoții au poposit timp suficient, deși școala era păzită de un paznic.
 

A fost anunțată poliția locală, care s-a deplasat la fața locului chiar în acea noapte, ancheta fiind în desfășurare în prezent. IȘJ a fost informat despre spargere de administratorul rețelei. Valoarea pagubelor nu se cunoaște încă, dar dl Barbă speră să se recupereze ceva din componentele furate, întrucât sunt destul de scumpe. „Fac un apel către directorii de școli să organizeze corespunzător paza în perioada vacanței de iarnă și în special în timpul Revelionului și după aceea. Solicit, de asemenea, primarilor să sprijine școlile în asigurarea pazei. Fac apel și către posturile de poliție și jandarmi din județ să asigure patrularea în jurul școlilor pentru a descuraja astfel de acțiuni”, a spus ieri dl Niculai Barbă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: