La 16 ani de la Revoluție

Cinstirea jertfei și a eroilor

În municipiul Suceava, timp de două ore, ieri, circulația autoturismelor a fost oprită pe bulevardul Ana Ipătescu, de la intersecția cu Strada Mitropoliei și până la intersecția cu Nicolae Bălcescu. Motivul – manifestările militare și religioase prilejuite de împlinirea a 16 ani de la Revoluția din decembrie 1989. La ora 10:00, la Troița Bisericii „Sf. Înviere”, jandarmii inspectoratului de profil din Suceava au prezentat onorul, în acordurile fanfarei, în fața oficialităților, consilierilor județeni și locali, reprezentanților instituțiilor descentralizate, ai partidelor politice și organizațiilor neguvernamentale.
 

Nu au lipsit de la ceremonie prefectul Orest Onofrei, președintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, vicepreședintele Stela Acatrinei, subprefectul Alexandru Băișanu, primarul Sucevei, Ion Lungu, viceprimarul Angela Zarojanu, comandantul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Bucovina”, colonelul Lucel Lulciuc, comandantul Inspectoratului de Jandarmi, Eugen Șalar, șeful IJP Suceava, comisarul-șef Ion Nicușor Toderuț, șeful Serviciului Pașapoarte, comisarul-șef Dan Hoffman, reprezentanți ai IȘJ, ai DSVSA și DSP. După ce au asistat la slujba de pomenire oficiată de un sobor de preoți, cei prezenți au depus coroane de flori. La încheierea ceremoniei jandarmii au colindat oficialitățile. “Oricât de controversat ar fi evenimentul, în sensul că, după 16 ani, nu se știe dacă a fost sau nu revoluție, nu trebuie să-i uităm pe cei care și-au vărsat sângele în decembrie 1989. Acest aspect nu poate fi trecut cu vederea și trebuie marcat cu decență”, ne-a declarat prefectul Orest Onofrei. Primarul municipiului reședință de județ susține că, pe 22 decembrie 1989, se afla la București. “O zi deosebită… Deși sunt numeroase dispute pe această temă, soarta ne-a fost schimbată la 180 de grade. Mi se mare corect să-i comemorăm pe cei care au vărsat sânge pentru ca noi astăzi să putem face parte din marea familie europeană”, a spus Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI