Finanțist cu… firmă

Conform declarațiilor șefului Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava (DGFP), Petrică Ropotă, un șef de serviciu (de la Activitatea de Control Fiscal) a fost destituit, deoarece a încălcat Legea 161/2003, privind măsurile pentru asigurarea transparenței în exercitarea funcției publice… „Am realizat un control la sesizarea Direcției de Audit Public din cadrul ANAF pentru stabilirea eventualelor stări de incompatibilitate a funcționarilor publici”, ne-a spus dl Ropotă. Domnia sa a adăugat că, în urma acestor verificări, s-a constatat că Benone Ungureanu, șef în cadrul Serviciului Activității de Control Fiscal al DGFP Suceava, este asociat unic al unei firme de consultanță și management.
 

„Cel în cauză a ales să părăsească sistemul finanțelor publice, fiind eliberat din funcție cu data de 14 decembrie”, a precizat directorul DGFP Suceava. Menționăm că, în ultimele șase luni, conducerea instituției menționate a schimbat 29 de inspectori și consilieri, pe motivul nerealizării sarcinilor de serviciu. Pe de altă parte, pe cele 10 posturi scoase anul acesta la concurs au fost angajați, în urma susținerii examenelor, tineri a căror medie de vârstă este de 23 de ani. Șeful finanțelor publice susține că aceste verificări vor continua la nivelul întregii direcții, obiectivul final fiind intrarea în concordanță a finanțiștilor suceveni cu legislația în vigoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: