Bucuria de a dărui

Iată, sărbătorile de sfârșit de an sunt mai aproape, căldura inimilor celor dragi fiind resimțită chiar și atunci când între noi sunt punți și orașe sau frontiere impuse sau autoimpuse. Se apropie clipa de bilanț, prieteni, vine ceasul în care tragem linia și adunăm speranța, minciuna, tușul consistent de pe măști, vine clipa în care, cel puțin în singurătate, nu trebuie să ne mai prefacem, vine ziua în care trebuie să fim sinceri cu noi înșine. Iar dacă regula a fost stabilită de o justiție divină, nu avem nevoie decât de răbdare, de îngăduința de a-i lăsa pe alții să ne creadă păpuși trase pe sfoară, de a-i lăsa să se hrănească din lipsa lor de înțelepciune. Dar oare nu suntem noi robii propriilor slăbiciuni, nu suntem noi în realitate adevărații noștri dușmani?
 

Mălina Anițoaei

E greu poate uneori să găsești un motiv pentru care să te bucuri, dar și mai greu este să contribui la bucuria altcuiva și, uneori, când te aștepți mai puțin, se pot întâmpla și miracole. De aceea eu astăzi vreau să vă propun ceva: căutați în casele voastre un lucru care vă prisosește, împachetați-l cu grijă și dăruiți-l cuiva, fiți dumneavoastră înșivă acei „moși” magici și  și împlinirea vă va fi mai mare! Acesta ar putea fi unul dintre secretele justiției divine… Căci, în realitate, darul cel mai de preț este capacitatea de a dărui, este speranța celuilalt vibrând laolaltă cu tine. Iar justiția divină, nu-i așa? – incredibil, uneori poate fi ajutată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: