Anul acesta 93 de suceveni au murit în accidente rutiere

Zonele de risc au fost identificate ca fiind Suceava, Rădăuți și Fălticeni 93 de suceveni și-au pierdut viața în accidente rutiere de la începutul anului 2005. Cifra, în opinia statisticienilor de la Inspectoratul de Poliție Județean, este alarmantă, ea fiind generată, în principal, de creșterea numărului de autovehicule în trafic. Din cele 167 de evenimente ce au solicitat prezența agenților Serviciului de Poliție Rutieră, 83 s-au petrecut în mediul rural, foarte multe dintre ele din vina pietonilor (28%) și doar 15% din cauza vitezei excesive.
 

SPR a delimitat așa-zisele „zone de risc” ca fiind municipiile Suceava, Rădăuți și Fălticeni, zone în care, după ora 18, vigilența șoferilor scade, aceștia fiind predispuși la accidente. Statistica pe 11 luni a IPJ Suceava nu i-a uitat pe propriii angajați, polițiști care, aflați sub influența băuturilor alcoolice, sau din alte motive, au fost implicați cu vinovăție în evenimente rutiere, mai puține în anul în curs decât cele întâmplate în anul trecut. Siguranța rutieră a devenit anul acesta o prioritate națio-nală, evaluatorii europeni fiind cu ochii pe acest aspect și, poate, și de aceea munca de prevenire s-a desfășurat în 2005 cu mai multă consecvență.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI