Soluția – să se umble la bani

Conservatorii ar susține penalizarea la indemnizații a parlamentarilor chiulangii Senatorul conservator sucevean Constantin Gheorghe crede că nu este justificată plata parlamentarilor care absentează și că partidul său ar susține un eventual amendament la Regulamentul Senatului, dacă ar introduce o modalitate de penalizare legală. „Precizez că e o opinie personală. Nu consider că un parlamentar care nu stă la serviciu trebuie plătit, însă în Regulamentul Senatului și Camerei Deputaților nu există prevederi pentru sancțiuni pecuniare în cazul absențelor de la ședințe. Dacă s-ar pune în aplicare o asemenea măsură și se va introduce în regulament ca amendament, eu voi vota pentru această măsură. Să știți că o zi tăiată din «pontajul» unui parlamentar este undeva la peste două milioane de lei vechi, deci o sumă semnificativă.
 

Așa cum românul e obișnuit de multă vreme, totul e bine până i se umblă la bani. Cred că, dacă se va propune o asemenea chestiune, noi, conservatorii, o vom susține din toată inima, pentru că suntem acolo ca să servim interesele cetățeanului, și nu ca să ne rezolvăm problemele noastre”, spune senatorul Gheorghe. El ne-a precizat că nu se află pe lista parlamentarilor bolnavi de absenteită și că această boală nici nu caracterizează aleșii provinciali. „Eu nu am nicio absență nemotivată de la ședințele Senatului și camerelor reunite și, dacă e să fiu realist, pot să declar cu mâna pe inimă că, în proporție de 80 la sută, cei care lipsesc sunt candidații de la centru, cei bucureșteni. Provincialii, de regulă, stau în sală, pentru că ei nu au alte activități în București. Provincialii sunt parlamentari și atât. Ceilalți probabil că au și alte activități, în domeniul universitar, în justiție sau în alte domenii. Vreau să declar însă că nu există nicio scuză pentru a lipsi de la ședințe care, cum s-a văzut în ultimul timp, stabileau destinul și viitorul României pe anul 2006. Mă refer la buget și alte legi foarte importante, care necesitau prezența parlamentarilor. Fiecare își asumă răspunderea într-un fel sau altul. Un coleg de-al meu deputat a propus un panou al rușinii, ziarele au publicat liste. Eu cred că e bine, ca persoane publice, să răspundem în fața oamenilor și pentru bune, dar și pentru rele”, a conchis senatorul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: