Firme din zone defavorizate ignoră legea

În urma unui control efectuat la societăți din zone defavorizate, comisarii Gărzii Financiare Suceava au constatat că o parte dintre agenții economici nu au respectat condițiile prevăzute de Ordonanța guvernamentală 24/1998, privind acordarea certificatului de investitor. „Conform legislației în vigoare, investitorii din zonele defavorizate beneficiază, pe o anumită perioadă de timp, de facilități precum scutirea de impozit pe profit. Totuși aceste societăți trebuie să desfășoare în timp activitatea dublu față de perioada pentru care au beneficiat de facilități”, ne-a declarat Ionuț Vartic, șeful Gărzii Financiare Suceava.
 

Domnia sa a adăugat că printre aceste societăți se numără S.C Mobforest SRL din Poiana Stampei, care are certificat de investitor din anul 1999, fiind valabil până în 2009, însă, din motive necunoscute, anul acesta și-a sistat activitatea. Firma în cauză este obligată să restituie statului impozitul pe profit, care se ridică la 1,7 miliarde de lei. O altă societate care a beneficiat de certificatul de investitor acordat de Agenția de Dezvoltare Nord-Est este S.C. Altmod. SRL din Broșteni, care și-a lichidat benevol afacerea vânzând activele. “Conform actelor normative, Agenția de Dezvoltare Regională are obligația de a verifica de cel puțin două ori pe an dacă agenții economici care au beneficiat de facilități își desfășoară activitatea ”, ne-a spus Ionuț Vartic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: