Viitoare înfrățire Iacobeni – Ferentino

Comuna Iacobeni din județul Suceava se va înfrăți cu o localitate din Italia. Ieri, oaspeții din Peninsulă au fost primiți de autoritățile județene, care au agreat această formă de extindere a colaborării internaționale, cu beneficii pentru ambele părți. O delegație a comunei italiene Ferentino a aflat, la fața locului, despre oportunitățile zonei, demersul fiind facilitat de o fiică a comunei Iacobeni, Cristina Părău, căsătorită cu un om de afaceri din Italia.
 

Din delegație au făcut parte președintele Consiliului comunal din Ferentino, Giuseppe Iorio, Mario di Palma, vicepreședinte, Franco Martini, consilier local, și Maurizio Berrrett, asesor comunal. Potrivit primarului comunei sucevene, Viorel Dranca, acordul de colaborare va fi semnat în prima parte a anului 2006. Obiectivele colaborării sunt promovarea turismului din cele două zone, dezvoltarea relațiilor culturale și sportive, precum și atragerea de investitori la Iacobeni. În Ferentino trăiește o importantă comunitate de români. Vom reveni cu amănunte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: